Sony PlayStation®5 bemutató

Sony PlayStation®5 bemutató
PlayStation®5
 A Sony 2020. június 11-én bemutatta a PlayStation ötödik generációját a PlayStation 5-öt. Rögtön kétféle variánst mutattak be, az alap kiadás immár 4K UHD Blu-Ray meghajtóval érkezik, míg a Digital Edition csomag már nem tartalmaz meghajtót, kifejezetten a digitális játékvásárlásra lett tervezve.

Mindkét konzol futurisztikus fekete-fehér kinézetet kapott, a Digital Edition esetében teljesen szimmetrikus formával, míg az standard kiadásnál a meghajtó miatt lett aszimmetrikus a kialakítás.

A gépekhez természetesen minden esetbe jár majd már korábban bemutatott DualSense™ Wireless Controller, az új fejlesztésű haptikus visszajelzéssel és a változó ellenállású ravaszokkal. Az új 3D Audio technológiával a PlayStation 5 a játékélmény egy teljesen új dimenzióját hozza el a nappalinkba, kiegészítve a villámgyors SSD háttértárral, amelynek hála szinte teljesen megszabadulunk az eddig megszokott töltési időktől.
 
PlayStation®5 gépcsomagok
 
Sony PlayStation®5
 Sony PlayStation 5 Standard
Lemezes 4K UHD Blu-Ray és digitális tartalmak lejátszásra alkalmas változat. 
 
MEGNÉZEM
 
Sony PlayStation®5 Digital Edition
 Sony PlayStation 5 Digital Edition
Kizárólag digitális tartalmak lejátszására alkalmas meghajtó nélküli változat.
 
MEGNÉZEM
 PlayStation®5 tartozékok és játékok
Természetesen a PS5 hardver bejelentésével együtt számos tartozék és játék is bejelentésre került. A tartozékok közül sokat várhatunk a vadonatúj PULSE 3D Headset-től valamint a beépített mikrofonnal, haptikus visszajelzéssel és változó ellenállású ravaszokkal rendelkező DualSense™ vezeték nélküli irányítópadtól. A multimédiás tartalmakat előnyben részesítők részere, hasznos kiegészítő lehet a dupla kamerás, FULL-HD felbontású HD Camera, illetve a vadonatúj formavilágú Media Remote távirányító.
  
Jónéhány kiadó is bejelentette saját PS5 játékait, többek között a kibővített és vizuálisan feljavított Grand Theft Auto V-öt, a PS4-es platform két meglepetés játékának a Spider-Man és Horizon Zero Dawn-nak a folytatását a Spider-Man: Miles Morales-t és a Horizon Forbidden West-et. Érkezik továbbá a vadonatúj Grand Turismo 7, és a Resident Evil sorozat rajongó is kapnak egy új részt a Resident Evil Village személyében. 
  
PlayStation®5 tartozékok
PlayStation 5 tartozékok
 
 MEGNÉZEM
PlayStation®5 játékok
PlayStation 5 játékok
 
MEGNÉZEM
Felhívjuk figyelmed, hogy a PlayStation®5 gépek, tartozékok és játékok hivatalosan nem kaptak megjelenési dátumot és az árazásuk sem ismert. A termékekről jelenleg státusz értesítő kérhető, amely alapján tájékoztatni fogunk, a konkrét előrendelési folyamat elindulásáról. 
Megértéseteket, és szíves türelmetek köszönjük!