Leírás és Paraméterek
A kerek öntöttvas fazék örök segítség párolás, sütés, levesek és egytálételek készítése során. Bármilyen étel elkészítése a STAUB zománcozott öntöttvas edényben vagy másnéven „COCOTTE”-ban rendkívül egyszerű.
- A Staub edény a konyha elengedhetetlen tartozéka.
- Az edény nemcsak főzésre, hanem tálalásra is alkalmas, a benne lévő ételt sokáig melegen tartja és ugyanakkor nagyon jól mutat az asztalon.
- A zománcozott matt fekete belső felületnek köszönhetően az ételek mindig finomak és ízletesek lesznek. A levegő zárt térben történő keringése és a kis kiugrások a fedő alján megteremtik a lassú főzéshez és pároláshoz szükséges ideális körülményeket.
- A Staub öntöttvas edényeket a neves főszakácsok is imádják rendkívüli tulajdonságuk miatt: hosszú ideig megtartják a hőt, kiemelik az ételek ízét és gyakorlatilag tönkretehetetlenek.
- Az étel „lassú elkészítését” szolgáló kiugrások a fedő belső oldalán.
- Egyszerű főzést tesz lehetővé. Kezdő és profi szakácsok is bátran használhatják.
- A zománcozott öntöttvas edény nagyon tartós, korrózióálló, színmegőrző, kiváló hővezető tulajdonságokkal rendelkezik, és ellenálló zománcréteggel van bevonva.
- A sima edényalj bármilyen típusú tűzhelyhez alkalmas, beleértve az indukciós főzőlapot is.
- A terméket szigorú teszteléseknek vetették alá, hogy az optimális funkcionalitás hosszú távon biztosítva legyen, és az ételek íze is kitűnjön.
- Sütőben 482 ° C-ig fedél nélkül biztonságos - Fedéllel 260 ° C-ig biztonságos
Indukciós főzőlapon is működik
Franciaországban készült
Méretek:
- ⌀ 24 cm / Szélesség füllel: 30 cm
- Magasság fedővel: 14.5 cm / Fedő nélkül: 10,5 cm
- Űrtartalom: 3,8 liter
- Súly: 4,8 kg
A Staub család vállalkozását Francis Staub nagyapja, Auguste Waldner indította útjára 1892-ben egy konyhai eszközöket árusító bolt megnyitásával a franciaországi Alsace-ben. A cég irányításának átvételét követően nem sokkal a karizmatikus Francis Staub elhatározta, hogy megváltoztatja a cég profilját. 1974-ben felvásárolt egy közeli vasöntödét és ezzel megszületettek a Staub főzőedények. A cég növekedésével további felvásárlások is történtek. Jelenleg - több mint 30 év elteltével - a Staub gyár megkérdőjelezhetetlenül vezető Franciaországban az kulináris öntöttvas termékek piacán.
Világszerte számos híres séf - többek között Paul Bocuse, Thomas Keller, Jean Joho és Joel Robuchon - használja a cég termékeit, melyek ötvözik a hagyományost a modernnel. A termékek fejlett kialakítása elősegíti a bennük készült ételek ízének kiemelését.
Számos jellemzője teszi egyedivé a Staub edényt:
- A fekete matt zománc réteg biztosítja az edény időállóságát, egyúttal megakadályozza a lepattogzást, ill. az elszíneződést. E réteg kezdetekben nem képez tapadásmentes bevonatot, ugyanakkor a használat során a főzéshez használt zsíradékok természetes módon kialakítanak egy tapadásmentes felületet az edény belsejében.
- Az öntöttvas test sokáig megőrzi a hőt, így a benne lévő étel sokáig meleg marad még az követően is, hogy levették a tűzhelyről, ill. kivették a sütőből. Főzés közben a hőt egyenletesen osztja el, ezáltal az étel egyenletesebben fő meg és ízletesebb lesz.
- Az összes Staub edény fedőjének alján apró tüskék vannak, melyek főzés közben folyamatosan biztosítják az étel egyenletes locsolását. Egyenletesen elosztják és jutatják vissza az ételre a főzés közben keletkező, ízekkel teli gőzt, ahelyett hogy az csupán edény szélén csorogna vissza az éppen készülő ételre. Ennek köszönhetően az elkészült étel a lehető legízletesebb lesz. A Staub az egyetlen gyártó, mely az összes edényéhez e technikával készült fedőt gyárt! Egyúttal az összes fedő fogója kizárólag rozsdamentes acélból vagy bronzból készül, amely szintén egyedülálló e termékek gyártói között!
- Az egyedi kerámia alj pedig lehetővé teszi, hogy az edényt bármilyen felületen használjuk (pl. gáz, kerámia, indukciós tűzhely, ill. sütő).
- Ezen tulajdonságai mellett az edények attraktív megjelenése lehetővé teszi, hogy a tűzhelyről egyből az asztalra kerüljenek, közvetlenül felszolgálva belőlük az ételt.
Francis Staub a mai napig részt vesz mindenegyes termék megtervezésében és kialakításában. Egy alapos és részletes tervezési és tesztelési folyamatot követően minden egyes terméktípushoz külön egyedi forma kerül legyártásra. Ezenfelül minden egyes darabhoz egyedi homok öntőforma készül, mely a gyártás folyamán megsemmisül, így téve minden egyes terméket egyedivé. A teljes gyártási folyamat minden termék esetében egy teljes munkanapot vesz igénybe.